Amerikai zabpalacsinta

Pofonegyszerű recept a zabpehely kedvelőinek.

 

 

 

Antónia barátnőm hiányolta a zabos recepteket, így most – mint régen a rádiókban – ez a recept az ő kedvéért készült 🙂 .No meg azoknak a családoknak a kedvéért, akik szeretik az egyszerű recepteket és ahol nem szívesen adnak a gyermekeknek cukoralkoholos, édesítős ételeket.

 

 

Nálunk minden héten legalább egyszer elkészül ez a palacsinta és mivel almát reszelünk bele, mi egyéb édesítést már nem is használunk. Aki édesebb szájú, az egy teáskanál mézzel, rizssziruppal, datolyával ízesítheti a palacsinta tésztát.

 

Amerikai zabpalacsinta

Hozzávalók:

 

  • 200 g gluténmentes zabpehely
  • 2 db alma reszelve vagy pürésítve (a reszelt súlya 140-150 g)
  • 2 dl növényi tej (vagy víz)
  • 1 db nagy méretű tojás
  • 2 tk sütőpor
  • vanília, fahéj opcionálisan
  • csipet só

 

Elkészítés:

A zabpelyhet ledaráljuk, vagy ugyanennyi zabpehelylisztet is használhatunk. (Én csak beleszórom a turmixgépbe a zabpelyhet és azon darálom finomra.)

Az almát meghámozzuk és kislyukú reszelőn lereszeljük, vagy aprítóban pürésítjük. A darált zabpehelyhez adjuk a sót, vaníliát, fahéjat (ha használunk), sütőport, majd elkeverjük. Hozzáadjuk a tojást, tejet (vagy vizet), almapürét és simára keverjük.  

 

Zsírral kikent serpenyőben kis halmokat rakunk a palacsinta tésztából és mindkét oldalát megsütjük.

Jó étvágyat!

Ha öntött vas serpenyőben sütjük, elég ha az első palacsinta előtt kizsírozzuk a serpenyőt, utána nem lesz rá szükség. Én is így szoktam :).

 

M Szabó Éva

Az oldalon találkozhattok egészséges, finom, - ételallergia miatt - mentes, ám rendkívül változatos receptekkel amiket örömmel főzhetünk, süthetünk és örömmel fogyaszthatunk.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.