Vegan Gluténmentes “sajtos”rúd

Igazi sajtízű ropogtatnivaló, ami nem tartalmaz glutént, tejet, tojást és még ráadásul a magasabb rosttartalmával, több órán keresztül biztosítja, hogy ne legyünk túl hamar éhesek.

 

 

 

De ami a legfontosabb! Hogy nagyon nagyon finom!

A zabpehelynél és sörélesztőpehelynél is érdemes odafigyelni, hogy jelölten gluténmentes legyen annak, akinek ez fontos. Viszont aki nem gluténérzékeny és tejérzékeny, annak is szívből ajánlom, hiszen számtalan vitamin található meg ebben az egyszerű sós rágcsában.

A sörélesztőpehely például egy extrém magas fehérjetartalommal bíró élelmiszer ami ráadásul teljes értékű B-vitamin forrás is. Így elősegíti a szövetek gyors regenerálódását. Rendszeres fogyasztása pedig egészségessé teszi a hajszálakat, rugalmassá a bőrt és még az izmokat is erősíti. Emellett még számtalan vitamint tartalmaz illetve tápanyagösszetétele támogatja a vas metabolizmusát és felszívódását.

Szóval egy igazi szuperélelmiszer, aminek én elsősorban azt a tulajdonságát vetettem be, hogy adalékként használva ez biztosítja a sajtos ízt ebben a vegan (azaz tejtermékmentes) ropogtatnivalóban.

 

 

 

 

Süssétek meg és írjátok meg nekem az Instagrammon, vagy a Facebbok oldalamon, hogy ízlett!

 

 

Vegan Gluténmentes “sajtos”rúd

Hozzávalók:

 

  • 100 gramm gluténmentes zabpehely finomra darálva, vagy zabpehelyliszt
  • 60 gramm barna rizsliszt
  • 10 gramm sörélesztőpehely
  • 50 gramm violife növényi sajtkrém
  • 25 gramm kókuszzsír
  • 110 gramm növényi tej
  • 1 teáskanál szárított élesztő
  • 1 teáskanál só
  • Kevés őrölt kömény (elhagyható)

 

Elkészítés:

 

A zabpehelylisztet, rizslisztet, sörélesztőpelyhet, sót, szárított élesztőt egy tálban összekeverjük. Ehhez hozzáadjuk a növényi sajtkrémet és a hideg kókuszzsírt, majd összemorzsoljuk a lisztekkel.

Hozzáöntjük a növényi tejet, majd készregyúrjuk az ekkor még ragadós tésztát.

Lefedjük és minimum 30 percig pihentetjük.

Lisztezett felületen kinyújtjuk néhány miliméteres vastagságra, majd csíkokat vágunk belőle.Ha szeretnénk a tetejét leszórni magvakkal, vagy növényi sajttal, akkor nagyon vékonyan kenjük le növényi tejjel a tetejét és szórjunk rá pl szezámmagot, mákot, apróra vágott pisztáciát, vagy reszelt növényi sajtot.

190 fokra előmelegített sütőben 20-25 percig sütjük, vastagságtól függően.

 

 

Jó étvágyat!

 

M Szabó Éva

Az oldalon találkozhattok egészséges, finom, - ételallergia miatt - mentes, ám rendkívül változatos receptekkel amiket örömmel főzhetünk, süthetünk és örömmel fogyaszthatunk.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.